Statistieken

Unieke bezoekers

Vandaag: 36

Deze week 142

Deze maand 398

Sinds augustus 2008 283057
Persoonlijk 

Harm SchoonekampHarmen (Harm) Schoonekamp werd in 1981 geboren in Warnsveld, bij Zutphen.  

Al op de middelbare school (het Baudartius College) werd mijn interesse voor de filosofie gewekt toen dit als keuzevak aangeboden werd. Filosofie werd aan het einde van de schooldag gegeven en we kregen er geen cijfer of punten voor. Met  5 enthousiastelingen maakten we kennis met Socrates, Plato en anderen. De liefde voor de filosofie bleek een blijvertje. Ook de eerste schreden op het journalistieke pad zette ik tijdens mijn middelbareschooltijd. Ik was redacteur van de schoolkrant Phoenix.

Na de middelbare school studeerde ik Humanistiek en Russisch in Utrecht met bijvakken geschiedenis, letterkunde en theologie. Ik kreeg les van prominente Nederlandse filosofen, zoals Joachim Duyndam (Levinaskenner), Harry Kunneman (Habermaskenner), Joep Dohmen (levenskunstfilosoof en Nietzschekenner), Laurens ten Kate (Sloterdijkkenner), Nasr Abu Zaïd (Averroeskenner) en Paul van Geest (Augustinuskenner).

De eerste paar jaar van mijn studietijd woonde ik nog in Zutphen, later een tijd in de gemoedelijke en vriendelijke stad Rijssen (Twente). In Rijssen heb ik een aantal jaar met heel veel plezier gewoond, totdat de liefde mij deed besluiten Rijssen te verlaten en me in Doorn (Utrecht) te vestigen.

Tijdens mijn studie Humanistiek heb ik me toegelegd op de journalistiek. Ik publiceerde in Filosofie Magazine, NRC Handelsblad en op de website van Trouw. Thema's waar ik over schrijf zijn o.a. filosofie, levensbeschouwing, geschiedenis, kunst, taal en literatuur. Bij mijn studie Russisch heb ik me toegelegd op literair vertalen.

 

 

 

Klik hier voor een uitgebreid CV.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
© 2020 Harm Schoonekamp | contact | |

Sint Petersburg